Teknisk integration · Payments for Programmers

Payments for Programmers

Teknisk integration

200 words 1 minutes

Det finns idag fyra sätt att använda Certitrades tjänster:

  1. Classic API
  2. Basic API
  3. Merchant API (ibland kallat PSP API)
  4. MailPayOm ni inte vet vilken integration ni använder så kan ni fråga Certitrade via [email protected]

Det finns även några enklare tumregler:
1. Classic API
- enbart kortbetalningar
- integration oftast innan 2013
1. Basic API
- Swish och kortbetalningar
- integration gjord från 2018 och framåt
1. Merchant API (PSP)
- alla betalmetoder
- integration från och med 2013
- Woocommerce plugin
1. Mailpay
- ni skickar ut betallänkar via mejl genom att använda Certitrade MCA

Klicka på respektive artikel nedan för att läsa mer.

Classic API

200 words 1 minutes

Använder ni Certitrades Classic API så är allt ni behöver göra att teckna ett nytt inlösenavtal. Bytet kommer sedan ske automatiskt när Certitrades system stängs ner. Ni kommer att få information om detta innan det händer och med den informationen få tillgång till nya inloggningsuppgifter till PayFunc Portal som ersätter Certitrades MCA. Betalningsfönstrets utseende kommer att skilja sig från Certitrades betalningsfönster. Men er programvara kommer fortfarande att kunna anropa det på samma sätt som tidigare och få samma sorts återkoppling som idag.

Basic API

200 words 1 minutes

Använder ni Basic API så behöver ni meddela oss om ni vill göra bytet. Vi kommer enbart att stödja Basic API:t om det finns ett intresse från de handlare som använder det. Vi kommer inte heller att stödja Swish-betalningar förrän senare i vår. Betalningsfönstrets utseende kommer att skilja sig från Certitrades betalningsfönster. Men er programvara kommer fortfarande att kunna anropa det på samma sätt som tidigare och få samma sorts återkoppling som idag.

Merchant API

100 words 1 minutes

Ni som använder Merchant API (även kallat PSP API) kommer tyvärr att behöva förändra er tekniska integration, på grund av att vi saknar möjlighet att stödja hela komplexiteten i Certitrades Merchant API. Vi stödjer er gärna i den processen. Allt ni behöver göra för att kunna börja med projektet är att kontakta oss så hjälper vi er genom processen. Vi kommer inte heller att tillhandahålla ett Woocommerce-plugin. Kontakta Certitrade om detta är vad ni behöver, så kan de hjälpa er vidare.

MailPay

100 words 1 minutes

För er som använder Certitrades Mailpay så kommer ni istället att använda vår produkt PayFunc Send. Allt ni behöver göra är att tekna ett nytt inlösenavtal och sedan byta till att använda PayFunc Portal med nya inloggningsuppgifter. Både mejlets utseende samt själva betalningsfönstrets utseende kommer naturligtvis att förändras i samband med bytet. En annan viktig förändring är också att ni manuellt måste bekräfta varje order för att pengarna ska dras. Detta görs via PayFunc Portal och kan enkelt göras för flera ordrar i taget.